E-sigaret de minder schadelijke vervanger voor gewone sigaretten

E-sigaret

Dat roken slecht voor onze gezondheid is, is algemeen bekend. Gelukkig is er sinds 2009 een minder schadelijk alternatief op de markt gebracht; de elektrische sigaret, ook wel de e-sigaret genoemd. In dit artikel zal ik je daar meer informatie over vertellen.

E-sigaret

Waarom is een elektrische sigaret een minder schadelijk alternatief?

Een E-sigaret is een gezonder alternatief voor roken, omdat er geen teer en koolstofmonoxide vrijkomt. In normale sigaretten gebeurt dit wel en dit is zeer schadelijk. De schadelijke stoffen komen namelijk via je longweefsel in het bloed en dit zorgt onder andere voor een verminderde opnamecapaciteit voor zuurstof. Daarnaast is elektrisch roken een stuk voordeliger in verhouding met het roken van normale sigaretten, dus het roken kost ook nog eens minder geld!

E-sigaret

Hoe werkt een elektrische sigaret?

Het gebruik van een elektrische sigaret is eigenlijk heel simpel; de elektrische sigaret bestaat uit een reservoir met vloeistof, een batterij en een verdamper De verdamper is vergelijkbaar met een lontje. Zodra je de knop van de batterij indrukt en zuigt aan de elektrische sigaret, dan gaat het lontje gloeien waardoor de vloeistof verdampt en kan worden geïnhaleerd. Er zijn diverse soorten vloeistoffen verkrijgbaar, denk hierbij aan verschillende smaken en verschillen in nicotinesterkten. Er is dus altijd een elektrische sigaret die bij je past!

Geef een reactie