Mijn motorrijbewijs halen

Mijn gezin is gek op alles wat met motoren te maken heeft. Mijn vader en mijn drie broers hebben allemaal hun motorrijbewijs en een eigen motor. Elke week zijn ze wel op de motor te vinden of aan het sleutelen aan de motoren. Al een tijd wil ik zelf ook graag mijn motorrijbewijs halen. Sinds een paar weken ben ik dan eindelijk bezig met het volgen van motorrijles. Ik kan niet wachten tot ik mijn motorrijbewijs heb behaald en ik zelf ook de weg op kan! Uiteraard is het erg belangrijk om te beschikken over goede motorrijvaardigheid. Tijdens mijn rijlessen leer ik ontzettend veel over motorrijden en krijg ik veel meer inzicht in het verkeer. Binnen een maand verwacht ik mijn theorie en praktijkexamens te hebben gedaan en hopelijk te hebben gehaald. En natuurlijk begint alles dan pas echt!

Een motor en een goede motoruitrusting

Stiekem ben ik al op zoek naar een leuke tweedehands motor. Ik weet nog niet precies wat voor type ik wil hebben maar zit te kijken naar verschillende motoren van het merk Yamaha. Uiteraard is het ook van groot belang om goede en beschermende motorkleding, handschoenen, laarzen en een passende helm aan te schaffen. De rijschool verschaft mij nu alle benodigdheden tijdens mijn rijlessen, maar ik ben nu al op zoek naar de juiste spullen zodat ik straks meteen de weg op kan. Bij Motorkledingcenter kun je zowel online als in diverse winkels terecht. Ik ben hier al een paar keer met mijn vader en broers geweest, dus heb al wel een idee wat ik wil. Toch denk ik nog even goed na over de juiste motorkleding voor mij.

Ik heb deze week al wel een motorhelm besteld, namelijk de Scorpion exo-510 air Sync motorhelm. Deze motorhelm is het hele jaar te gebruiken en voor alle typen motorrijders handig. Ik vind de motor een hele mooie look hebben. Daarnaast heeft de helm een ingebouwd zonnevizier dat makkelijk is te bedienen met handschoenen aan. Ik heb hem inmiddels binnen en hij zit perfect. Wat vinden jullie van mijn eerste helm?

maxresdefault (1)

Geef een reactie